• - Snabb och proffesionell hjälp!

Belysning och smarta hem


Är du trött på att varje dag tända och släcka samma lampor eller att det är mörkt när du kommer hem sent på kvällen? Vi kan hjälpa dig med smarta lösningar som sköter din belysning automatiskt – eller via en app i din telefon.

Planering, lampor och belysningsinstallation


Funderar du på att bygga nytt hus eller uppdatera ljusmiljön där hemma och investera i ny belysning? 
Då har du kommit rätt.

Bra belysning är viktigt för hur ett rum uppfattas och vilken känsla det förmedlar. Ett dåligt belyst rum upplevs ofta mörkt, trångt och inte särskilt mysigt eller inbjudande. Vi hjälper er med allt från tips och rådgivning till komplett belysningsinstallation. Våra elektriker är kunniga på området, relevant utbildade och har stor vana av att arbeta med all sorts belysning,  allt från infällda spotlights till effektfull utomhusbelysning och moderna lösningar för appstyrda ljusmiljöer. 


Ljussättning och belysningsplanering

Vilken armatur ska jag välja, hur många behövs och var ska de placeras? Det beror helt och hållet på om det är belysning för hemma eller företagsmiljö, vilket utrymme och användningsområde det gäller samt om man vill uppnå något speciellt med ljusdesignen eller skapa en viss känsla i rummet.

Vi har många års erfarenhet av belysningsplanering och hjälper gärna er ta fram ett förslag oavsett om det gäller ett enskilt rum eller hela fastigheten.


Armaturer och lampor

När behovet av är fastställt och du vet vad du vill belysa från var, är det dags att hitta en armatur och välja ljuskälla som passar för just det ändamålet. 

Bordslampor och pendlade lysrörsarmaturer passar ofta bra till arbetsbelysning, spotlights för punktbelysning av exempelvis tavlor och andra prydnadsföremål och för allmänbelysning på företag lämpar sig lysrörsarmaturer eller plafonder bättre. 

I vår butik och webbshop www.belysningsimporten.se kan ni se och köpa alla lampor och elmaterial i vårt sortiment.


Belysningsinstallation

Vi utför alla typer av belysningsinstallationer på uppdrag av såväl privatpersoner som fastighetsbolag, företag och bostadsrättsföreningar.Styr och övervaka alla husets funktioner och lampor från telefonen


Det finns idag en hel uppsjö prylar för att styra och övervaka ditt smarta hem. Allt från fristående lampor du själv monterar till komplexa system för styrning av samtliga funktioner som t.ex. el, värme och ventilationssystem, belysning och larm i hela fastigheten. 


Knapp, app eller röst

Smarta hem system kan ersätta dina vanliga knappar med fler sätt att styra husets funktioner. Använd appen i soffan eller din röst via Google Home när du har händerna fulla. Oavsett situation så ger smarta hem dig många fler sätt att t.ex. styra din belysning för en bekvämare tillvaro.


Scenarion

I vissa system som t.ex. plejd kan du enkelt skapa scenarion som passar dig vid alla tillfällen och aktivera dem från din vanliga knapp eller i appen. Släck alla lampor från knappen i hallen när du går till jobbet, eller varför inte starta filmkvällscenariot från soffan med appen.


Tidsfunktioner

Låt fasadbelysningen automatiskt tändas när solen går ner och släckas när solen går upp. Med många av dagens system kan du schemalägga olika funktioner som när värmen i sommarhuset ska slås till, när din belysning ska tändas. Oftast både efter tid eller efter solens upp och nedgång.


Vi hjälper er gärna välja och installera det system som passar just era behov och budget bäst.