• - Snabb och proffesionell hjälp!

Renovering och ny elinstallation


Oavsett om du renoverar villan eller lägenheten kan vi hjälpa dig med en genomgång av befintlig elinstallation och utbyte av bristfälliga kablar och komponenter. Vi nyinstallerar och spårar in rör i väggar, monterar infälld belysning, installerar golvvärme och ser till att du får en modern och säker elinstallation.

 
Statuskontroll av elanläggning


Är ni osäkra på vilket skick elinstallationen i er villa eller lägenhet är? Då kan vi göra en statuskontroll av elanläggningen. Syftet är att med okulär besiktning, stickprovskontroll och mätningar söka efter fel och brister i anläggningen som kan vara farliga för personer och egendom. Eventuella fel och brister som påträffas dokumenteras och kan om så önskas även åtgärdas.

Läs mer om statuskontroll av elanläggning

 

En bra elinstallation förenklar vardagen
och är säker att använda  


Lux El Österlen utför kompletta elinstallationer, allt från projektering och konstruktion till driftfärdig elanläggning. Bland våra kunder hittar du privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och entreprenörer. Vi arbetar med elinstallationer i Simrishamn, Tomelilla och Ystad kommun. 

Omfattningen på våra uppdrag varierar men oavsett storlek har alla en sak gemensamt – varje elinstallation utgår ifrån kundens specifika behov, förutsättningar och önskemål. Vad behöver du hjälp med?


Billigare elinstallation med ROT-avdraget


ROT-avdrag gäller elarbeten vid renovering, -ombyggnad och tillbyggnad av befintlig fastighet, dock ej när du bygger ett helt nytt hus eller en ny friliggande del t.ex garage eller attefallshus. 

ROT-avdrag innebär att 30% av arbetskostnaden på godkända arbeten dras av direkt på fakturan. För att skatteverket ska godkänna avdraget ska du som kund helt eller delvis äga fastigheten eller bostadsrätten samt betalt skatt det året du ansöker om ROT-avdrag för minst motsvarande bolopp som ROT-avdraget uppgår i.

Ladda ner och fyll i vår ROT-blankett för att nyttja möjligheten till avdraget.